Uvjeti poslovanja

Podatki o podjetju

DiDios d.o.o.
Brilejeva ulica 2
1000 Ljubljana
Slovenija
DŠ: SI52033201
Matična številka: 6116477000
Številka sodnega registra: 2012/7676

Okrajno sodišče Ljubljana

Dejavnost: 46.9000

Telefon: 01/515 23 00
GSM: 051/662 031

E-mail: info@luxury-intimate.com



Uvjeti poslovanja

Nalazite se ovdje: › Kupnja Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti internetske trgovine Luxury Intimate sastavljeni su u skladu sa http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO513, Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1) i Zakonom o elektroničkim komunikacijama (ZEKom-1 ).

Internetskom trgovinom Luxury Intimate (u daljnjem tekstu: trgovina) upravlja tvrtka DIDIOS d. o. o., Brilejeva ulica 2, 1000 Ljubljana, matični broj: 6116477000, PDV ID broj: Sl 52033201, koja je ujedno i pružatelj e-poslovanja (u daljnjem tekstu također: prodavatelj ili Luxury Intimate).

Opći uvjeti poslovanja određuju način poslovanja Luxury Intimate internetske trgovine, prava i obveze korisnika i trgovine te uređuju poslovni odnos između Luxury Intimate i kupca. Opći uvjeti poslovanja uređuju također pojedina pravila kupnje na mjestima preuzimanja tvrtke DiDios d. o. o.

Kupca obvezuju opći uvjeti koji su važeći u trenutku kupnje (predaje internetske narudžbe). Korisnik se kod predaje narudžbe svaki put posebno upozorava na opće uvjete poslovanja i s predajom narudžbe potvrđuje poznavanje istih. Opći uvjeti poslovanja dostupni su na uvid i na mjestima preuzimanja DiDios d. o. o. ili su potrošačima dostupni uz slanje zahtjeva na e-adresu info@luxury-intimate.com.

Kupca obvezuju opći uvjeti važeći u trenutku kupnje (predaje internetske narudžbe).

Vrste korisnika

Pravo kupnje u Luxury Intimate internetskoj trgovini imaju registrirani članovi te gosti koji obave brzu kupnju te se ne trebaju registrirati prije kupnje.

Dostupnost informacija

Luxury Intimate se obvezuje kupcu u svakom trenutku osigurati sljedeće podatke:

a) identitet tvrtke (naziv i sjedište tvrtke, matični broj i PDV ID broj),
b) podatke o kontaktu koje korisniku omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-pošta, telefon),
c) važne karakteristike proizvoda ili usluga (uključujući postprodajne usluge i jamstva),
d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod koji se nudi na internetskoj stranici trebao bi biti dostupan u razumnom roku),
e) uvjete isporuke proizvoda (način, mjesto i rok isporuke),
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno navedene te mora biti jasno prikazano jesu li u njih već uključeni porezi i troškovi prijevoza,
g) način plaćanja i dostave,
h) vremensku valjanost ponude,
i) rok u kojem je još moguće odustati od ugovora i uvjete odustajanja, osim toga, također koliko košta kupca ako vrati proizvod,
j) objašnjenje postupka reklamacije, uključujući sve podatke o osobi za kontakt ili službi za korisnike.
Tvrtka će sačuvati tekst ugovora te će biti dostupan potrošaču slanjem pisanog zahtjeva na e-adresu: info@luxury-intimate.com.

Ponuda proizvoda i cijene

Cijena u Luxury Intimate internetskoj trgovini je ista za registrirane članove i goste internetske trgovine. Sve cijene uključuju PDV. Cijene vrijede u trenutku predaje narudžbe i nemaju unaprijed određenu valjanost.

Narudžba i cijene

Kupoprodajni ugovor između Luxury Intimate i kupca sklopljen je u Luxury Intimate internetskoj trgovini u trenutku kada Luxury Intimate kupcu pošalje prvu e-poruku s potvrdom narudžbe. Od toga trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede za Luxury Intimate i za kupca.

Rok isporuke

Sve narudžbe zaprimljene radnim danom do 14.00 šaljemo isti dan. Narudžbe zaprimljene vikendom i praznicima isporučuju se odmah sljedeći radni dan. Kod proizvoda, kod kojih je posebno označen duži rok isporuke, uvažava se isti.

Načini plaćanja

Internetska trgovina Luxury Intimate omogućuje sljedeće načine plaćanja:

po predračunu,
gotovinom prilikom preuzimanja putem dostavne službe GLS ili Pošte Slovenije,
Paypalom na račun tvrtke,
plaćanjem kreditnom karticom (SKB).
Na mjestu preuzimanja DiDios d. o. o. u Ljubljani (Brilejeva ulica 2) plaćanje je moguće gotovinom.

Sve cijene uključuju PDV.

Za narudžbe do 29,00 € cijena dostave je 3,50 € (dostavna služba GLS).

Dostava je besplatna za narudžbe iznad 29,00 €.

Moguće je i osobno preuzimanje u trgovini DiDios d. o. o. u Ljubljani. U tom slučaju nema troškova preuzimanja.

Upozorenje: ovi uvjeti te troškovi pakiranja i dostave vrijede samo unutar Republike Slovenije.

Izdavanje računa

Nakon plaćanja naručenih proizvoda, Luxury Intimate uz naručeni proizvod kupcu šalje i račun. Na računu su specificirani cijena i svi troškovi koji su nastali u vezi s kupnjom. Kupac je dužan prije slanja narudžbe provjeriti točnost podataka.

Postupak kupnje

Odabir proizvoda: Na internetskoj stranici www.luxury-intimate.com odaberite proizvod i kliknite na poveznicu „Dodaj u košaricu“. Sustav vas obavještava da je proizvod uspješno dodan u košaricu. Da biste nastavili s kupnjom, kliknite lijevu poveznicu „Nastavi s kupnjom“ kako biste se vratili u internetsku trgovinu. Ako želite završiti kupnju, kliknite desnu poveznicu „Završi kupnju“ i sustav će vas odvesti u košaricu.
Uklanjanje proizvoda iz košarice: ako želite ukloniti određeni proizvod iz košarice, kliknite ikonu –. Ako želite dodati određeni proizvod u svoju košaricu, kliknite + „Nastavite s kupnjom“. Klikom na navedenu poveznicu vraćate se natrag u internetsku trgovinu.

III. Košarica: ispuniti morate obavezna polja kako biste završili narudžbu.

1. Adresa za dostavu: obavezno morate navesti podatke za kontakt koji su označeni crvenom zvjezdicom (ime, prezime, e-adresa, adresa, mjesto, poštanski broj i tel. broj) i koji su potrebni za potvrdu i završetak narudžbe te za isporuku proizvoda.
2. Trošak dostave: korisnik može birati između dostavne službe Pošte Slovenije ili osobnog preuzimanja u trgovini DiDios d. o. o. u Ljubljani.
3. Način plaćanja: birati možete između sljedećih načina plaćanja: pouzećem, plaćanje po predračunu ili Paypal plaćanje.
5. Pregled narudžbe: prikazani su proizvodi koje je korisnik dodao u svoju košaricu tijekom pregledavanja internetske trgovine. Cijena proizvoda, trošak poštarine, vrijednost PDV-a i ukupni trošak za plaćanje vidljivi su u košarici i prije završetka narudžbe.
Završetak narudžbe: korisnik može pregledati proslijeđene podatke za dostavu, način plaćanja koji je odabrao i sadržaj košarice. Korisnik potvrđuje narudžbu klikom na gumb „Završi narudžbu“. Ako je narudžba uspješno završena, na internetskoj stranici će se prikazati tekst „Vaša narudžba je bila uspješna. Hvala na kupnji! Broj vaše narudžbe je: xxxx.“

Postupak obavijesti o kupnji

Nakon predaje narudžbe, kupac putem e-pošte dobiva obavijest da je narudžba prihvaćena.
Luxury-Intimate može nazvati kupca na njegov telefonski broj radi provjere podataka ili radi osiguravanja točnosti isporuke.
Postupak kupnje za pravne osobe potpuno je isti kao i za fizičke osobe, osim što se na kraju kupnje upisuje i naziv tvrtke te PDV ID broj tvrtke. Također postoje iste mogućnosti plaćanja.

POVRAT I ZAMJENA PROIZVODA

Kod ugovora sklopljenih na daljinu potrošač ima pravo u roku od četrnaest dana obavijestiti tvrtku da odustaje od ugovora bez obrazloženja svoje odluke. Poruka se smatra pravovremenom ako je poslana u roku.

Ako tvrtka izvrši svoju obvezu nakon isporuke robe, rok od četrnaest dana za odustajanje od ugovora počinje teći sljedeći dan od dana ispunjenja ove obveze.

Ako se ugovorne strane drugačije ne dogovore, potrošač nema pravo odustati od ugovora za kupljenu kozmetiku koju je već koristio jer otvoreni i rabljeni kozmetički proizvodi zbog svoje prirode nisu pogodni za povrat. Tvrtka DiDios d. o. o. je za ovu namjenu ponudila malo pakiranje od 5 ml, uz napomenu da je ljudski organizam individualan, stoga najprije preporučujemo kupnju manje bočice.

REKLAMACIJA: Obavještavamo sve kupce da otvorene kozmetičke proizvode, koji više nisu u originalnoj ambalaži, zbog higijenskih i zdravstvenih razloga ni i kojem slučaju ne mijenjamo i ne vraćamo novac.

PRAVO POTROŠAČA NA ODUSTANAK OD UGOVORA ODNOSNO OD NARUČENE ROBE

Kod ugovora sklopljenih na daljinu potrošač ima pravo u roku od četrnaest dana obavijestiti tvrtku da odustaje od ugovora bez navođenja razloga za svoju odluku. Poruka se smatra pravovremenom ako je poslana u roku.

Ako je potrošač odustao od ugovora, tvrtka mu mora vratiti sva izvršena plaćanja.

Ako tvrtka kasni s povratom uplaćenih sredstava, dužna je potrošaču, uz zakonske zatezne kamate, platiti jednu desetinu primljenih uplata za svakih dodatnih četrnaest dana kašnjenja povrata.

Ako je potrošač već primio iznos ili robu i odustane od ugovora, dužan je primljeno vratiti tvrtki u roku od četrnaest dana od obavijesti iz stavka 1. prethodnog članka ovog zakona.

Ako je potrošač već primio iznos ili robu i odustane od ugovora, dužan je primljeno vratiti tvrtki u roku od četrnaest dana od obavijesti iz stavka 1. prethodnog članka ovog zakona. Primljenu robu dužan je vratiti neoštećenu i u istoj nepromijenjenoj količini, osim ako je roba uništena, oštećena, izgubljena ili se njezina količina smanjila bez krivnje potrošača.

Povrat primljene robe tvrtki u roku za odustanak smatra se kao obavijest o odustajanju od ugovora.

Jedini trošak koji tereti potrošača u vezi s odustajanjem od ugovora je izravni trošak povrata robe.

Izvor: Zakon o zaštiti potrošača, službeni pročišćeni tekst, ZVPot-UPB2 (Službeni list RS, br. 98/2004, 126/2007)

Materijalni nedostatak

Potrošač može ostvariti svoja prava iz materijalnog nedostatka ako o nedostatku obavijesti prodavatelja u roku od dva tjedna od dana kada je nedostatak otkriven. Potrošač je dužan u obavijesti o nedostatku točno opisati nedostatak i omogućiti prodavatelju da pregleda proizvod.

Prodavatelj ne odgovara za materijalne nedostatke robe koji se pokažu nakon dvije godine od isporuke proizvoda. Smatra se da je nedostatak na robi već postojao u trenutku isporuke ako se pojavi unutar dvije godine od isporuke.

Potrošač koji je ispravno obavijestio prodavatelja o pogrešci ima pravo zahtijevati od prodavatelja da:

otkloni nedostatak na robi ili vrati dio plaćenog iznosa razmjerno nedostatku ili

zamijeni proizvod s nedostatkom s novim besprijekornom ili

vrati plaćeni iznos.

Kada se radi o materijalnom nedostatku? Kada:

proizvod nema svojstva potrebna za njegovu normalnu uporabu ili promet;

proizvod nema svojstva koja su nužna za posebnu namjenu za koju ga kupac kupuje, a koja su prodavatelju bila poznata ili su morala biti poznata;

proizvod nema svojstva i značajke koje su izričito ili prešutno dogovorene ili propisane;

je prodavatelj isporučio proizvod koji ne odgovara uzorku ili modelu, osim ako je uzorak ili model prikazan samo u svrhu obavijesti.

Kako se provjerava prikladnost proizvoda?

Provjerava se drugim, besprijekornim proizvodom iste vrste, a istovremeno i izjavama proizvođača ili napisom na samom proizvodu.

Kako ostvariti prava u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu?

O eventualnom materijalnom nedostatku kupac nas mora obavijestiti uz točan opis nedostatka u zakonskom roku te nam ujedno omogućiti pregled proizvoda.

Ostvarivanje prava u slučaju materijalnog nedostatka na proizvodu uređeno je odredbama Zakona o zaštiti potrošača.

Luxury Intimate koristi odgovarajuća tehnološka i organizacijska sredstva za zaštitu prijenosa i pohranjivanja osobnih podataka i plaćanja.

Zaštita osobnih podataka

Luxury Intimate navedene osobne podatke koristi za potrebe ispunjenja narudžbe (slanje informativnog materijala, ponuda, računa) i ostale potrebne komunikacije s korisnikom.
Podatke korisnika ni pod kojim uvjetima neće dati neovlaštenim osobama.
Za zaštitu osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, i to tako da osigura sigurnost svoje e-adrese, korisničkog imena i lozinke, kao i odgovarajuću programsku (antivirusnu) zaštitu svog računala.

Zaštita kartičnih podataka
KOMUNIKACIJA

Luxury Intimate će kontaktirati korisnika putem sredstava daljinske komunikacije samo ako se korisnik tome izričito ne protivi. Promidžbene elektroničke i/ili SMS poruke sadržavat će sljedeće elemente:
bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
pošiljatelj će biti jasno vidljiv,
različite akcije, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve.
Također će biti jasno definirani uvjeti sudjelovanja u njima:

jasno će biti predstavljen način odjave od primanja oglasnih poruka,
Luxury Intimate će izričito poštovati želju korisnika da ne želi primati reklamne poruke.

Postupanje s oštećenim pošiljkama

Ako ste prilikom primitka pošiljke primijetili da je proizvod ili pošiljka fizički oštećena, nedostaje sadržaj ili ima znakove otvaranja, možete podnijeti zahtjev za odštetu sa slikom na našu e-adresu: info@luxury-intimate.com. To činite slanjem slike (ambalaža + sadržaj) na e-adresu najkasnije 8 dana od primitka pošiljke. Pobrinut ćemo se da odšteta bude riješena u najkraćem mogućem roku.

Ograničenje izvoza robe

Tvrtka DiDios d. o. o svoje proizvode dostavlja u sve regije Slovenije i u zemlje koje nisu obuhvaćene ugovornom distribucijom. Proizvodima se dodatno naplaćuje poštarina za dostavu u inozemstvo (izvoz), prema shemi plaćanja dostavne službe (GLS, Pošta Slovenije).

Pritužbe i sporovi

Luxury Intimate pridržava se važećeg zakona o zaštiti potrošača. Luxury Intimate ulaže sve napore kako bi ispunio svoju dužnost pružanja učinkovitog sustava rješavanja pritužbi.

U slučaju problema, kupac može kontaktirati Luxury Intimate na broj telefona +386 1 5152300 ili putem e-pošte na info@luxury-intimate.com. Pritužba se podnosi putem e-pošte na info@luxury-intimate.com. Žalbeni postupak je povjerljiv.

Luxury Intimate je svjestan da je bitna karakteristika potrošačkih sporova nesrazmjer između ekonomske vrijednosti i potrebnog vremena te troškova nastalih u cilju rješavanja spora, što je također glavna prepreka za potrošača da ne pokrene spor pred sudom. Stoga Luxury Intimate nastoji sve moguće sporove riješiti mirnim putem.

Izvansudsko rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno zakonskim normama DiDios d. o. o. ne priznaje niti jednog pružatelja usluga izvansudskog rješavanja potrošačkih sporova kao nadležnog za rješavanje potrošačkog spora koji bi potrošač mogao pokrenuti sukladno Zakonu o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova.

Luxury Intimate, koji kao ponuđač robe i usluga omogućuje internetsku trgovinu na području Republike Slovenije, na svojoj internetskoj stranici objavljuje elektroničku poveznicu na platformu za rješavanje potrošačkih sporova putem interneta (SRPS). Platforma je dostupna potrošačima.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena odredba proizlazi iz Zakona o izvansudskom rješavanju potrošačkih sporova, Uredbe (EU) br. 524/2013 Europskog parlamenta i Vijeća o rješavanju potrošačkih sporova putem interneta te izmjene Uredbe (EZ) br. 2016/2004 i Direktive 2009/22/EZ.

Cijene uključuju PDV.

Želimo Vam ugodnu kupnju!